Odtü Bilgisayar Mühendisliği Ücretli

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Ücretli: Ayrıntılı Bir Rehber

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye’nin en prestijli bilgisayar mühendisliği bölümlerinden biridir. Bölüm, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermektedir. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ücretli eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde, öğrenciler eğitim masraflarının bir kısmını kendileri karşılamaktadır.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Ücretli Eğitim Sistemi

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ücretli eğitim sistemi, 2012-2013 akademik yılında uygulamaya konulmuştur. Bu sistemde, öğrenciler eğitim masraflarının bir kısmını kendileri karşılamaktadır. Öğrencilerin ödediği ücret, eğitim masraflarının %30’udur. Geriye kalan %70’lik kısım ise devlet tarafından karşılanmaktadır.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Ücretli Eğitim Ücretleri

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ücretli eğitim ücretleri, her yıl güncellenmektedir. 2022-2023 akademik yılı için ücretli eğitim ücretleri şu şekildedir:

  • Lisans öğrencileri için yıllık ücret: 20.000 TL
  • Yüksek lisans öğrencileri için yıllık ücret: 25.000 TL
  • Doktora öğrencileri için yıllık ücret: 30.000 TL

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Ücretli Eğitim Bursu

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, ücretli eğitim gören öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır. Bu burslar, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır. Burslar, öğrencilerin akademik başarılarına, ekonomik durumlarına ve sosyal aktivitelerine göre verilmektedir.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Ücretli Eğitim Başvurusu

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne ücretli eğitim başvurusu yapmak için, öğrencilerin ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınavda başarılı olan öğrenciler, bölümün belirlediği taban puanını almaları halinde ücretli eğitim programına başvurabilirler. Başvurular, bölümün resmi web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Ücretli Eğitim İle İlgili Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi