Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Sıralama

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Sıralama

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 1992 yılında kurulmuştur. Bölüm, bilgisayar bilimlerinin temel alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Bölümün eğitim dili İngilizcedir.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan değerlendirmelerde başarılı bulunmuştur. Bölüm, 2020 yılında YÖK tarafından yapılan değerlendirmede “Çok İyi” olarak derecelendirilmiştir.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Bölümün öğretim üyeleri, alanlarında uzman ve deneyimli akademisyenlerdir. Bölümde, öğrencilerin teorik ve pratik bilgilerini geliştirmeleri için gerekli olan laboratuvarlar ve bilgisayar sistemleri bulunmaktadır.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, mezunlarına iş hayatında başarılı olma imkanı sunmaktadır. Bölümün mezunları, yazılım geliştirme, sistem analizi, veri tabanı yönetimi, ağ yönetimi gibi alanlarda çalışmaktadırlar. Bölümün mezunları, kamu kurumları, özel sektör şirketleri ve uluslararası kuruluşlarda istihdam edilmektedirler.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Sıralama

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, YÖK tarafından yapılan değerlendirmelerde başarılı bulunmuştur. Bölüm, 2020 yılında YÖK tarafından yapılan değerlendirmede “Çok İyi” olarak derecelendirilmiştir.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye’deki bilgisayar mühendisliği bölümleri arasında ilk 50’de yer almaktadır. Bölüm, 2020 yılında URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’deki bilgisayar mühendisliği bölümleri arasında 42. sırada yer almıştır.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, uluslararası alanda da tanınmaktadır. Bölüm, 2020 yılında Times Higher Education tarafından yapılan değerlendirmede dünyadaki bilgisayar mühendisliği bölümleri arasında 601-800 bandında yer almıştır.

Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin


Yayımlandı

kategorisi