Temel Karamollaoğlu Eşi Gerçek Adı

Temel Karamollaoğlu’nun eşi, Ayşe Karamollaoğlu’dur. 1953 yılında Konya’da doğan Ayşe Karamollaoğlu, ilkokul ve ortaokulu Konya’da tamamladıktan sonra liseyi Ankara’da okudu. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve 1978 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu.

Ayşe Karamollaoğlu, 1980 yılında Temel Karamollaoğlu ile evlendi. Çiftin iki çocuğu oldu. Ayşe Karamollaoğlu, evlendikten sonra mesleğini bıraktı ve çocuklarına bakmaya başladı. Ancak daha sonra tekrar mesleğine döndü ve özel bir hastanede çalışmaya başladı.

Ayşe Karamollaoğlu, 2002 yılında Sağlık Bakanlığı’na atandı. 2003 yılında ise Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Bu görevi 2007 yılına kadar sürdürdü.

Ayşe Karamollaoğlu, 2007 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa etti ve özel sektöre geçti. 2008 yılında ise kendi adını taşıyan bir sağlık merkezi kurdu.

Ayşe Karamollaoğlu, 2011 yılında Sağlık Bakanlığı’na tekrar atandı. 2013 yılında ise Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Bu görevi 2015 yılına kadar sürdürdü.

Ayşe Karamollaoğlu, 2015 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa etti ve özel sektöre geçti. 2016 yılında ise kendi adını taşıyan bir sağlık merkezi kurdu.

Ayşe Karamollaoğlu, halen kendi adını taşıyan sağlık merkezinde çalışmaktadır.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi