Kertenkele Ziya Gerçek Adı

Ketenkele Ziya Gerçek Adı: Konusu ve İlgili Kaynaklar

Ketenkele Ziya, 2009-2010 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan, başrollerini Engin Günaydın, Sinem Kobal, Eda Ece, Haluk Bilginer ve Şebnem Bozoklu’nun paylaştığı bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, İstanbul’da yaşayan ve özel güçlere sahip bir kertenkeleye dönüşebilen Ziya karakterinin hikayesini anlatmaktadır.

Konusu

Ziya, İstanbul’da yaşayan sıradan bir gençtir. Bir gün, bir deney sırasında radyasyona maruz kalır ve özel güçlere sahip bir kertenkeleye dönüşebilme yeteneği kazanır. Ziya, bu yeteneğini kullanarak suçlularla savaşmaya ve insanlara yardım etmeye başlar. Ancak, aynı zamanda, yeteneğini kötüye kullanmak isteyenlerin de dikkatini çeker.

Ziya, özel güçlerine sahip olmasına rağmen, aynı zamanda sıradan bir gençtir. Ailesi ve arkadaşlarıyla olan ilişkileri, aşk hayatı ve geleceğiyle ilgili endişeleri vardır. Dizi, Ziya’nın bu iki farklı dünyayı bir arada yürütmeye çalışırken yaşadığı zorlukları ve maceraları konu almaktadır.

Ketenkele Ziya Gerçek Adı

Ketenkele Ziya dizisinde Ziya karakterini canlandıran oyuncu Engin Günaydın’dır. Engin Günaydın, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. Oyunculuk kariyerine 2000 yılında başlamıştır. Ketenkele Ziya dizisinden önce, Avrupa Yakası, Bir Demet Tiyatro ve Çok Güzel Hareketler Bunlar gibi dizilerde rol almıştır.

İlgili Kaynaklar


Yayımlandı

kategorisi