Yahşi Cazibe Makbule Gerçek Adı

Yahşi Cazibe Makbule Gerçek Adı: Konusu ve Karakterleri

Yahşi Cazibe Makbule, 2006-2008 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği, senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı, başrollerini Haluk Bilginer, Gülse Birsel, Şevket Çoruh, Ayşen Gruda, Engin Günaydın, Şebnem Bozoklu, Binnur Kaya, Gökçe Özyol ve Öner Erkan’ın paylaştığı Türk televizyon dizisidir.

Konusu

Dizinin konusu, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki bir apartmanda yaşayan insanların hayatlarını konu almaktadır. Apartmanda yaşayan karakterler arasında, emekli bir tiyatro oyuncusu olan Yahşi Cazibe (Gülse Birsel), onun kızı Makbule (Şebnem Bozoklu), Makbule’nin kocası İhsan (Şevket Çoruh), İhsan’ın annesi Ayşen (Ayşen Gruda), İhsan’ın kardeşi Engin (Engin Günaydın), Engin’in karısı Binnur (Binnur Kaya), Binnur’un annesi Gökçe (Gökçe Özyol) ve apartmanın kapıcısı Öner (Öner Erkan) yer almaktadır.

Dizide, bu karakterlerin günlük hayatları, yaşadıkları sorunlar, birbirleriyle olan ilişkileri ve aşk hayatları konu edilmektedir. Dizi, Türk televizyonlarında yayınlanan ilk sitcom dizilerinden biridir ve büyük bir ilgiyle izlenmiştir.

Karakterler

  • Yahşi Cazibe: Emekli bir tiyatro oyuncusudur. Çok konuşkan, neşeli ve hayat dolu bir kadındır. Kızı Makbule ile birlikte apartmanda yaşamaktadır.
  • Makbule: Yahşi Cazibe’nin kızıdır. Ev hanımıdır ve iki çocuğu vardır. Kocasından boşanmıştır ve annesi ile birlikte yaşamaktadır.
  • İhsan: Makbule’nin eski kocasıdır. İşsizdir ve annesi ile birlikte yaşamaktadır.
  • Ayşen: İhsan’ın annesidir. Çok cimri ve tutumlu bir kadındır. Oğlu İhsan ile birlikte yaşamaktadır.
  • Engin: İhsan’ın kardeşidir. Evlidir ve iki çocuğu vardır. Apartmanda karısı ve çocukları ile birlikte yaşamaktadır.
  • Binnur: Engin’in karısıdır. Çok güzel ve çekici bir kadındır. Annesi Gökçe ile birlikte apartmanda yaşamaktadır.
  • Gökçe: Binnur’un annesidir. Çok zengin bir kadındır. Kızı Binnur ile birlikte apartmanda yaşamaktadır.
  • Öner: Apartmanın kapıcısıdır. Çok dürüst ve çalışkan bir adamdır. Apartmanda yalnız yaşamaktadır.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi