Ya Basit Gökyüzünü Öpmek

Ya Basit Gökyüzünü Öpmek: Konusu ve İncelemesi

Ya Basit Gökyüzünü Öpmek, 2016 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Aslı Özge’nin yaptığı bir Türk dram filmidir. Film, küçük bir kasabada yaşayan ve hayatın zorluklarıyla mücadele eden bir grup gencin hikayesini anlatıyor.

Film, kasabanın gençlerinden biri olan Deniz’in (Ecem Uzun) hikayesiyle başlıyor. Deniz, ailesinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olan bir genç kızdır. Aynı zamanda, kasabanın en zengin ailesinin oğlu olan Mert’e (Burak Deniz) aşık olmuştur. Ancak, Mert’in ailesi Deniz’i kabul etmemektedir.

Deniz’in hikayesiyle birlikte, kasabanın diğer gençlerinin hikayeleri de anlatılmaktadır. Örneğin, Deniz’in arkadaşı olan Elif (Melisa Şenolsun), kasabadan ayrılmak isteyen bir genç kızdır. Elif, kasabanın sıkıcı hayatından bıkmış ve büyük şehirde yaşamak istemektedir.

Bir diğer genç ise, Deniz’in kardeşi olan Can (Doğaç Yılmaz)’dır. Can, kasabanın en iyi futbolcusudur. Ancak, Can’ın ailesi onun futbol oynamasını istememektedir. Can, ailesinin baskısına rağmen futbol oynamaya devam etmektedir.

Ya Basit Gökyüzünü Öpmek, küçük bir kasabada yaşayan gençlerin hayatlarını gerçekçi bir şekilde anlatan bir filmdir. Film, gençlerin hayallerini, umutlarını ve zorluklarını konu almaktadır. Film, izleyicilere gençlerin hayatlarına dair önemli mesajlar vermektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi